Thursday, January 13, 2011

Halwa Telinga

dulu kecoh melodi sebab radio asyik pasang lagu-lagu Indonesia..lepas tu, kalau boleh artis-artis Malaysia ni semua pun lah nak komposer dari Indonesia, bukan setakat komposer, kadang-kadang record lagu pun nak sampai ke sana, bukan setakat record lagu, nak buat video clip pun lah nak ke sana..dari yang suara sedap, sampai lah tak sedap mana, asalkan namanya lagu tu dari buatan Indonesia, semualah nak berebut-rebut, sebab macam blog, masing-masing nak hits tinggi

ok tu dulu..tapi sekarang..
semua radio nak pasang lagu korea pulak..tapi takpa, sebab I suka korea, lagipun artis-artis korea jarang ada yang suara sengau macam artis Indonesia kan..

ok tapi sekarang, bukan nak cakap pasal artis Indon ke Korea ke..tapi nak cakap pasal artis Malaysia ni, nak cakap pasal satu band kat Malaysia ni..
diorang ni boleh dikatakan hebat kot sebab kalau korang tengok drama tv3, asal ada drama bersiri ke tak bersiri ke kalau boleh semua nak guna lagu diorang ni


Tracklist:
1. Yang Sempurnakanku
2. Pemilik Hati (Tanpa 2)
3. Haruskah
4. Khatimah Cinta
5. Kita Boleh
6. Cinta Yang Sempurna
7. Sepi
8. Menyesal
9. Cinta Matiku


cukup familiar tak dengan semua lagu-lagu ni?memang ni semua macam lagu hits diorang kan..satu je I nak mintak..satu je ..tak banyak


6IXTH SENSE, TOLONGLAH NYANYI DENGAN BAIK, JANGAN SENGAU-SENGAU PLEASE..




kalau vocalist dia tak sengau, mesti I sanggup putar lagu diorang banyak kali..

30 comments:

sue. said...

die sakit tekak larh syg mse buat rakaman lagu 2....ngee....tapi lagu die best kan...

<3,
sue

~ As ~ said...

vokalis sixth sense, org indon kan?

erinn kechiik said...

HEHEEE sy suke jerk lgu diorng.. best

grOundnUt said...

petisuara, 6xth sense tu dah Indon wannabe la...^^

aNaYaNa said...

orang kata vokalis 6th sense pon indo mari gak kan?taktaw kesahihan..huhu

Encik Tikus said...

tapi tapi sengau sengau dia sesuai jugak laa dengan lagu lagu yang dia nyanyi... not bad laaa

♥CIK SHA♥ said...

penyanyi die bukan dari seberang ke??band yg main music je orang Malaysia..kan?

tapi lagu2 dorang memang best..

Nazz@Purple said...

dah sytle dia sengau..huhuhu..tp aritu kat hot fm nyanyi life..tak le sengau sgt..sesaje bt le tu...

zoe said...

tak minat coco ke, lagu mengintai ke langit? :) best!

Dayana Nasir said...

dia sengau sebab dia pun cop indon.

Melati said...

Heeehhheee =))

oya said...

hahaha....siap pesanan tu

Lizzie Yasmin said...

lagu dorang mmg hit dlm drama, klu prasan dorang nyanyi mcm indon nyer band skit kn...

balqish jaffri said...

ponponpon belanggar motor car!
style katenye :D

Anonymous said...

sbnrnye sgt rimas bila drama A (yg guna lagu 6sense) hbs, kuar drama baru ganti slot tu pn guna lagu 6sense...adoiii

MOFASAD said...

takpelah,
nanti gua cuba setting suara gua supaya tak sengau

che'ila said...

apa salahnya kan guna lagu Korea plak untuk drama tu..hehe.Ubah selera sikit.

MATAHARI said...

haha. lagu dia memang senagau. lirik da sedap da.muzik da menghalwa da. sekali, mak ai.

Sca Ndx said...

kehkeh. semua lagu 6th sense jadi tema drama. JIWANG

marina anakcikbob said...

penyanyi tu memang asal indonesia..band tu mmg cari penyanyi macam tu sbb dulu ms diorg nak start, lagu2 indon mmg top..

kechixx said...

6ixth sense best!;)

dobot said...

HAHAHA.

sebelas said...

cube pakai lagu dikir barat lak ke? baru ler semat :P

AyuE SurihanyOt said...

aku suka lagu dia..suara tu tak berapa nak perasan sengau ka tak..haha

~najwa~ said...

kalau x salah la, vokalis tu anak kedutaan - orang indonesia...

shafiqah Nadia said...

Haha , dia pikir sengau tu sedap kot

cEro said...

vokalis dia tu indon yg dh tak indon dh...
duk mesia lame sgt...
tp sbb kesengauan suara dia tu laa yg buatkan lagu2 tu jd opening songs bg byk drama...
kaya doo diorg...

The Crow Empire said...

lagu dorang best2. Sesuai buat alas muzik tuk filem dan drama. Suara sengau2 tp stil ngam dengam tune sound dorg. Lirik mmg leleh la. Klau yg dah kapel tu dgr, mau tambah lg sorg dua gf. heheh..

(^__^)

alexa yussida said...

sengauu tapi okilaa layannn..tanpa~~~

OrenLimau said...

hahhaa.ingatkan suka...
sixthsense