Friday, January 14, 2011

Siri Cerita Yang 'Cutting-Edge' : Curiousity

Pukul sepuluhmalam, Jafar sedang kusyuk menyiapkan kerja sekolah yang bertimbun. Baru dua hari sekolah buka, sudah dihujani pelbagai kerja sekolah. Gampang. Selesai usik sana sikit sini sikit kerjanya, Jafar membuka komputer riba. Tengah malam begini cukup berdesup line berodbandnya. Dia mula buka laman-laman belog entah sapa-sapa. Membaca degan tekun. Meleleh air hidungpun tak perasan.

" Lelaki cenderung berfikir seks atau lucah duaplohpatjam?" bisik hati ingin tahu Jafar. Selaku profession sebagai pelajar baru nak up, perasaan ingin tahu bukan main lagi membuak-buak.

"bapak...Jafar nak tanya sikit boleh? betulkah lelaki hanya suka fikir seks sahaja?" sambil bertanya, Jafar ambil langkah berjaga-jaga, manalah tahu kot-kot bapanya masih ortodoks, paling busuk pun senak juga perut kena lutut.

" Aish....macam-macam lah malam-malam ni, pegi tido!" jerkah bapak sambil menutup majalah bergambar perempuan ada telinga rabit. Jafar tak pandai sangat inggeris, tapi tadi sempat Jaafar jeling majalah apa, mungkin majalah kereta kot.

Besok pagi di sekolah, Jafar cuba mencari guru biologinya. Manalah tahu persoalan malam tadi dapat dijawab. Cikgu Daus Winston tekun menghadap komputer riba pemberian kerajaan dalam biliknya. Telinga terpasang headphone kemas.

"Cikgu..cikgu.....cikgu!! saya nak tanya soalan boleh tak nih?" jafar seakan menjerit. Cikgu Daus Winston buat-buat badak. Kurang dengar barangkali. Jafar mencuit bahu Cikgu Daus Winston dari belakang.

"Tekejut oi!! nak apa nih? tanya lain kalilah!" bukan kepalang Cikgu Daus Winston terkejut, tercabut wayar headphone di komputer riba. Kedengaran sayup bunyi ohh ahhh ohhh ahh dari komputer riba. Jafar cepat-cepat keluar. "Cikgu tengok diskavery chanel kot?" Persoalan masih tak terjawab.




"Apalah kau ni fikir deep sangat nih. Macam ini, aku ada beli DVD baru, tajuk adalah Spring in Russia..pelakon Russia tau, besssarrrr punyaaaa! balik sekolah layan dekat rumah aku amacam? rumah aku clear!" Rahman selaku ketua kelas Jafar sering memberi buah fikiran yang bernas takkala Jafar keliru.

"Okey cantek!!"

Jafar masih mencari jawapan.

16 comments:

O'gosh said...

benarkah...saya pun nak tau juga......tapi pas baca cerita ni saya rasa macam MEMANG benar.....huhu

Lizzie Yasmin said...

rosak... mana2 pun benda nie ada... apa nak jadi lar..

Cik Bucken said...

wahhh..garapan jalan crite yg baik!:p cemas nih nk taw..betol ke x fact nih>_<

- GC - said...

jaafar ni HB ek? hahahahaha. larikssss

Dayana Nasir said...

kisah realiti diri sendiri? hahaha

cik-terompah said...

erk? hai jaafar!!

nUR_rOsALiNdA said...

Adoiii!! Jaafar...Jaafar

annis said...

pengalaman hentak belipat kah?
hahaha!

.::WaNiE::. said...

macam comel je nama jaafar

The Crow Empire said...

Sian jafar. Aku pun rase nak tlg jgk. Tp kang aku bg DvD Besar punya. Bukan reti pulang balik die tu..

heheh.. study online suda

(^__^)

dhiqa naim said...

errrrr...cegu die tgk discovery channel??arghhhhhh..btw..waaaaaaaaaaaa...follow la sy!!erghhhh...bru nk cebur2 dri dlm bidang rapu2 nie...sayamerapu.blogspot.com

cEro said...

setuju dgn wanie di atas, sgt comel nama jaafar...

OrenLimau said...

hahha..majalah gambar perempuan ada telinga rabbit.hahaha

sengalnye jafar.pura2 nak tau lebih.cis.haha

Ga-In said...

hahaha. benar le tu.

Ga-In said...

hahaha. benar le tu.

iqiNAMY said...

hahaha.
saya ada experience masa sekolah dulu. cikgu mengajar dalam lab computer. cikgu cakap jangan sentuh computer kat belakang. semua pandang depan je. then ada la budak laki ni baru masuk lab n trus bukak komputer kat belakang tu. kantoi cikgu tengah download 'discovery channel'.