Friday, February 4, 2011

Mintak Tolong

Bila cuti raya cina, rasa macam cuti raya aidilfitri pulak, eksaitednya nak balik rumah memang kemain lagi, siap bawak beg besar ya rabbi, macam nak balik rumah sebulan, lepas tu planning dengan famili dengan kawan amboih!macam banyak sangat cuti setiap hari ada aje plan, ingat robot ke asyik nak keluar sana sini..lepas tu, bila dah sampai rumah, mulalah plan tah ke mana, dah jumpa katil yang lama tinggal terus kerjanya baring aje, sampai mandi pun dah malas..

ok intro macam takda kena mengena pun dengan tajuk..beralih kepada tajuk
mari tolong bagi pendapat kejap boleh?

pasal komen mengkomen atau mengomen ke?macam ni ke nak masukkan imbuhan yang betul kepada komen?mari komen mengomen!

bila orang komen-komen entri kita, korang rasa patut ke tak eh jawab satu-satu?
sebab kadang-kadang nak je reply satu-satu tapi macam tak appropriate pulak..ok contoh:
ni ambil dari komen entri sebelum ni





Blogger amir aizat said...




best gile vid ni!!
haha




Blogger NHAF said...



masa zaman sekolah, apa kita buat pun kawan kita still accept we as who we are. sebab semua well known dengan flaws masing2.


Blogger fathiah said...



suke lagu dye jep. huuhuuhuhu...

ok contoh 3 komen kat atas..kalau nak reply, nak reply macam mana?
aah!i pun suka lagu ni..haha..
takpun, aah!memang best kan video ni..hihu

faham tak apa yang cuba disampaikan dekat sini..
ok ni kalau bagi komen ada soalan
Blogger mardhia yusof said...
dlu layan gak avril..
now da kureng.hee
eh..batax buat phd??waah..tere gak mamat tuh ek..hehe.k.yana bt pe?phd gak?tra pun rajin smbung blaja..

so kalau komen macam ni bolehlah nak jawab kan..
aah..batax buat phd, dia memang terel sikit, bukan sikit tapi banyak, dia jadi tutor sekali

so, korang rasa patut ke nak reply komen satu-satu?dulu, memang masa awal-awal berblog, memang komen satu-satu, tapi lama-lama rasa macam jadi facebook pulak..kadang-kadang siap reply sekadar terima kasih!heheh..tapi sekarang, rasanya macam reply komen untuk yang bertanya je sebab macam rasa pelik bila reply komen satu-satu tapi setakat tulis haha hihi huhu hoho kan?ke salah cara kitorang ni..mintak pendapat sikit tolong

32 comments:

amir aizat said...

eh ad nme sye tu,hahaha.
depends laah.komen mcm boleh2,so nk reply pon mcm2 boleh

meowwmania said...

ntah ekk...tak tawu nak kasik pendapat

kalau sy sndiri, bila rajin reply je komen satu2 walau haha hehe huhu

tapi kalau kena time bz tak menyempat tu langsung tak komen huhuu

AyuE SurihanyOt said...

aku pon mengalami masalah yg sama..haha kadang2 macam pelik pulak nak balas komen yang macam tak perlu dibalas..kang tak balas org kata kita sombong pulak...ngeee

sudahnya aku tak balas jugak...kalau ada soalan bru aku jwab..=p

marina anakcikbob said...

yg pendek2 mcm 3 patah perkataan tu xpayah kot..
lain la macam aku yg cume 3 org pengkomen..
wajib balas la kasi banyak sikit komen2 tu.
wakakaka//

Encik Tikus said...

ikut kerajinan ahh.. bab bab macam nie kau kena tanya hentak belipat.. dia pro.. kahkah

perempuan telenovela said...

gune senyum n timekaseh pum boleyh..

:)

sherah said...

itulah aku mghadapi masalah yg sama

The Crow Empire said...

Depends kot. Kalau macam pengunjung baru, kene la balas komen. Kalau tak dorang akan pakse pg komen kat blog dorang byk2 dgn care meninggalkan byk link di kotak komen.. heheh..

Mari belajar kata dasar dan imbuhan.

Komen = Mengomen = Oltromen. keh2..

(^__^) Selamat belajar!

ANYS AMYRA said...

tak reply takpe, yg penting baca ;) tp kalau nak reply satu2 betul jugak mcm tak kena bila ada komen yg tak reti kita nak balas apa, mgkn boleh balas yg mana bertanya soalan je?

Carl Samsudin said...

Awak dengan HB secocok lah. Cantik dan sangat fashionable pulak tu. Blog ini mempunyai kelaianan sebab awak gabungkan awak dengan HB. kudos! saya doakan awak HB dan blog ini terus maju kehadapan.

p/s: saya suka tengok HB pakai harem. sangat sesuai =)

ch!natsu said...

klu sy mmg akn komen satu2..
coz klu xreply rs cm xappreciate plak org yg komen kita.. huhu~

che'ila said...

kalau komen bentuk pertanyaan,jawab je la..tp kalau komen bentuk pendapat,tak payah la kan..he3.

kalau bentuk komen saya ni,tak payah la balas.

kalau nak balas pun..letak je smiley..hehe

hanafijaafar said...

yey! aku berjaya jumpa jawapan untuk soalan pertama ko.

yang betul adalah mengkomen.

penjelasan ada kat link ni,

http://prpm.dbp.gov.my/Search.aspx?k=mengkomen

okeh, skrg boleh cakap terimakasih kat DBP....

a little less conversation said...

blog ko pemes..xyah balas pn xpe..ade je org komen nti termasuklah ak

petisuara said...

ok harini nak reply hihi je..hihi semua

Shaofie said...

jemput ke blog. khas buat blogger.

http://shaofie.blogspot.com/2011/02/oh-penulis-maya.html

TiKa LEh said...

hehe..rsenye kena bls gak kot..mcm appreciate org tu dh komen kt post kt kan..

dya adriza said...

depends dear =) biasanya, klu reply satu2 komen, org akn pndg seorg blogger tu friendly. klu x bls pun, x pe. itu hak kita =)

dobot said...

bergantung kepada tahap kerajinan anda :)

amalina rashid said...

wouldn't be a problem if nak reply each one. i mean, xdelah x appropriate ke pape.

tapi you guys get a lot of comments kan..xkkan nak reply setiap satuu..plus kadang2 comments tuh lebih kurang je with one another. just say thanks, that would be more than enough dah =)

eesyaheera said...

kalau i, i suka orang respond. kadang-kadang tgk balik entry yang kite komen tu sama ada orang respond tak. hihi

tot tot kecik said...

salam..


semuanya atas pandangan diri sendiri dan pedulikan apa kata org..

kdg2 ade blogger reply stu2..mugkn utk mghargai org yg sudi tgglkn komen comel kt entri tu..

ade jugak yg xbls mugkn krn sama apa yg dfikirkn di entri ni..

semuanya atas cara dan bagaimana para blogger itu mghargai stiap komen yg diberi..

klu nk tau, ade jugak yg menanti tuan blog bls komen yg dtgglkn..sbb kdg2 sy wt cmtu..hehe.. :p
xsalah kn..?

cEro said...

kalau aku, aku sedaya upaya kalo boleh jawab semua reply..
tp kalo mcam..
'hm...'
kita pon balas 'hm....' jugak laa (with xtra dot)
hahaha..

yg puji hasil kerja kita, kita ckap terima kasih..
kalo mcam atas, yg puji video tu best, kita balas balik..'best kan?? i told you so..'

but, kalo komen ko byk gile macam blog ni, aku rasa penat nk jawab satu2...
kalo mcam blog aku sket je, ok laa jgak..hahahah

Al said...

btolla tu
reply komen yg rse ptut je..huhu

✿nenek moden✿ said...

aku sokong cero..hahhahah.....

mesticun said...

cuti raya cina seronok tak.dapat tak sekotok limau.huuu..

# # mark zuckerberg berjumpa kembar jesse eisenberg !# #

Mainur Hasnah said...

bagi saya..kalau ada masa dan rasa nak balas, balaslah mesti orang tu terharu.. huhu.. macam korang ramai orang komen so kalau takde masa just komen sekalugus je.. secara purata macam..
'thanks tinggal komen, yela memang vid tu best.. btw check out OH SAYA GILA SHAWL ye..'
hahha sempat lagi promote kan..

nn said...

ok sokong cero jugak :P

mardhia yusof said...

i'm with cero!
sokong dia.
heheheh.
unless kalau komen 200+ tuh memang boleh dimaafkan kalau tak reply.

best tak jumpa hana tajima??
update ar entri psl dia. ;)

mardhia yusof said...

ouh,da nama anak Prof Ir Dr Warid.
hebat la family dia.
tapi sy xpnah ckp dgn dia pun even skelas dgn dia last sem. isssk.takut dgn dia.
sy ska tgk k.thira dress up gi kelas.cntik & sopan.
selalu k.yana mkn kat luar ke dlm utm?kolej mana eh dulu?

z said...

As for me lah kan, depend lah kat orang tu. Kita kena lah ikhlas.. Kalau reply komen evendo tau percentage utk org tu dtg balik cek kita komen balik ker tak memang rendah la, plus untuk blog yg dh mmg ramai pengunjung jenuh plak nak reply komen bederet kan. Tapi visitors akan rse diappreciate tuh,...hehe..up to yuu lah..hehe

petisuara said...

sbb ramai yg sokong cero, so sy pon ikut cero la..hihi..rep utk semua org..mcm ni..okeh!thanx semua!