Tuesday, March 29, 2011

Pemadam

Aku tanya dekat anak buah aku yang baru masuk darjah satu, dalam kelas main apa kalau bosan. Dia jawab “main game kawan sebelah..dia ada game PSP”. Tak senonoh betul. Apa benda main PSP? Tak kanak-kanak langsung! Masa kanak-kanak la kena main benda kanak-kanak sebagai contoh panjat meja, conteng syiling dengan kapur, main bola kertas, berlagak konon-konon robot dan sebagainya.

Masa aku sekolah rendah dulu, game paling in adalah tindih pemadam. Waktu itu game laga-laga pen pun orait juga tapi budak darjah 3 ke atas saja yang main. Budak kelas bawah mana boleh bawa pen. Biasanya size pemadam tak menjadi penghalang. Pemadam yang besar tak menentukan kau adalah juara. Skill kena ada. Ada satu member aku, punyalah jahanam perangai, pakai pemadam papan hitam…kalah juga.

Permainan tindih pemadam ni selalu berlaku bila cikgu yang masuk mengeluarkan kata-kata hikmat, “semua buat kerja masing-masing!” memang tak lepas peluang lah kan.

Ok, dalam kelas aku, ada budak nama Maria Antoni. Lelaki. Dia kira top 5 jugalah dalam liga tindih pemadam. Dia terer pun sebab budak malas nak menang dengan dia. Kalau dia kalah, tak pasal-pasal rehat nanti pemadam kau tinggal separuh. Main kotor betul.

Kelas musik adalah kegemaran aku. Cikgu musik aku perempuan bangsa cina dan rajin memakai skirt paras lutut. Umur agak lanjut dan suka suruh murid buat kerja sendiri. Memang aku suka. Dia juga tak suka duduk dekat meja guru. Dia lebih suka duduk dekat meja murid yang paling depan sekali..iaitu meja Maria Antoni.

Hari itu, Maria Antoni tak seperti hari-hari yang lain. Ajak main pemadam pun tak mahu. Tapi yang aku hairan, dia tak habis-habis kutip pemadam dia dekat lantai. Kerap sangat pula pemadam dia ni jatuh apahal ?? Oh, meja aku belakang meja mamat ni. Bila aku tanya, dia tak jawab. Tapi tak pasal-pasal dia jatuhkan pemadam aku. Apa kes ni??

Bila aku nak ambil dekat lantai, dia bisik dekat aku, “pandang depannnnnn”


Kau rasa apa aku nampak bila aku pandang depan??

Kau pikir sendirilah...tapi pasal benda ni, dekat-dekat nak masuk darjah tiga juga aku baru tegur Maria Antoni balik.

35 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

huhu.. yuyu sekolah dulu suka main tindih pemadam, lepas tu, kena rampah secara pukal dengan cikgu.. sedeh T_T

. baby bear . said...

tak dapat tahu apa yang nampak..haha..btw,,maria antoni tue boy ke??

Nor Adzwaty Rokkafella said...

hahaha...budak2 sekarang rugi x dpt merasa permainan dulu2...ada peralatan canggih ni pun x best jugak sebab meracuni pemikiran anak2 hahaha...

rubi @ cawan2 said...

gila keji korang berdua~ :P

FATIN HIDAYAH MUHAMAD said...

budak kecik lagi dah pandai..ntah2 ko teros jadi sahabt baik maria antoni kannnnnn

waney is super skinny said...

haha maria antoni bengong!

sherah said...

asal aku tak paham last2 tu do =_=

:: Nonoy :: said...

amboihhh... mata main peranan, ;)

DOVE... said...

cikgu musik yg hot!
spe suh pakai skirt!
maria antoni pun satu hal,boleh tahannn,kecik2 dah pandai..

sha a.s said...

ciss ciss ciss!

marina anakcikbob said...

ooo..kecik2 lagi da pervert ek..

melle amir said...

HAHAHHA maria antoni hot

Farah D said...

Dah boleh agak dah . Haha

Farah D said...

Dah boleh agak dah . Haha

grOundnUt said...

Gile game zaman muda-mudi dulu...aku gagah jugak lah nak kumpul pemadam!hahahaha..^^'

Mainur Hasnah said...

hahahah biasa nampak ****** cikgu la.. dah kata pakai skirt.. memang korang senonoh la sangat... hahaha btw game pemadam best selalu juga main dengan adik2

hahau said...

hahaha..bole buat batal puase woo

aku nabihahaha:) said...

hahaha...got it!got it!

hentakbelipat said...

sherah: ahh lu loser

cikpia said...

gila keji.... ha ha..... skirt cikgu pun korang skodeng! dah la baru jah 2..... ha ha....

Moumo said...

bongox la HB ne

Naddia said...

dulu slalu beli pemadam cantek2, wane wani..tp bile pdam bukan besih pon.. beli juz nk blagak kat dalam kelas. haha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

caiiittttt............

hentakbelipat said...

cikpia: aku xbesalah kot..bukan aku nk weh haha

Bella Ayub said...

agak keji si maria antoni.. haha

eesyaheera said...

liga tindih pemadam ni memang legend. budak2 sekarang main benda berteknologi je. aku rasa Maria Antoni tu kau. jangan nak tipu

mengenaldiri said...

bdk2 zaman sekarang..
advance gler..
huhu

suffer8zine said...

huhu dulu2 bende ni ade main, heheh

Terkini : Jackie Chan Masih Hidup (Update)

Munna said...

2la..rugi kan budak2 skrg dah x main mainan2 dulu2. skrg anak buah aku umo 3 taun pn 24jam melekat ngan psp..dasat btul

niDa said...

kantoi di situ okeh... hahaha oh ye, kita blom 1 skola lg masa tu kan...

aiko kato said...

yana!!!lame xjupe ko...kerja ane??tibe2 terjupe blog ko...hehe~

nice blog babe~

-cik tihah yg same course ngan ko kt utm tp senior-

muahahaha~

cEro said...

hahaha, mcam boleh bayang je ape ko nmpak..hahaha
porno super-adult free..hahahah

leyzajamil said...

nampak ape? ce cite nampak ape?? kita tak main pemadam kalau salah kita guna liquid paper je.

djambu puadovich said...

cikgu umur lanjut pun jadi...adoi laa...

eyjalukman said...

asal tak phm yg last part tu ?
cikgu tetibe pop-up kt depan muka ke ? haha;D