Wednesday, April 6, 2011

Roti Roti Rotiiiiiiiiiii!!!

semua orang asyik suruh kitorang review tempat makan, tempat shopping, tempat lepak, amboih kemain semua orang padahal beberapa orang je pon..tapi, setakat kitorang masih ada kat JB ni, memang kat JB jelah yang boleh review, tunggu nanti kitorang pindah negeri lain, time tu JB bye2!

Hentakbelipat dengan I memang favourite food adalah roti, kalau tengahari pun bukannya makan nasi, makan roti high-5 yang 50 sen tu yang perisa blueberry ke yang ada sardin tu ke..konon nak diet ke apa tah sampai makan roti 50 sen tu je, ke nak saving?kedekut gila nak saving sampai makan tengahari 50 sen



ok ini adalah kedai roti yang paling umpph!sekali kat JB, tengok dari signboard pun macam whoaaaa!kedai ni dari abad ke berapa dah ada ni?


marilah masuk!marilah masuk!


mungkin ini adalah pakcik salahuddin atau anak dia, mungkin cucu kot?tak sempat pulak nak interview


kan dah cakap, memang berabad dah kedai roti ni, tempat buat roti pun macam sikit lagi nak kiok..semua roti kat sini memang asli sangat pembuatan dia, sebab tu lah umpph!


teruja sampai dalam kedai roti pun nak kena ambil gambar banyak-banyak, mesti pakcik Salahuddin tengok pelik


kalau datang sini, beli 1 je roti, korang boleh simpan ajelah duit minyak buat beli roti kat bhai roti naik motor depan rumah korang tu aje ye


tengok lah tu,,alololo tak ke comel aje muffin-muffin ni..GRRRR..macam nak cubit tau dia ni


korang jangan pandang serong kat roti ni, nampak je lebam tapi rasa dia sedap gila kot! dengan ada gula kat atas tu. memang kalau tengok cerita Halimah Jongang, terus rasa macam oh!best jugak cerita ni rupanya, punya kaw! penangan roti ni kan


Seriously, I rasa orang yang datang sini macam I kot, geram sangat tengok roti-roti kat sini, jadi kitorang hempap-hempap, lenyek-lenyek, cubit-cubit roti ni..tengok tu, habis kena penyet dah.. :p


kalau tak terliur jugak tak tahulah nak cakap apa, mungkin memang korang takda jodoh dengan roti kot. hmmph!




kitorang borong roti macam borong baju jugak, tengoklah tu.. sampai terangkat-angkat kaki, menahan rasa sedap bila roti tu masuk dalam mulut tau


kedai roti ni dekat Jalan Dhobi, sederet dengan The Scandelist. bukak dari pagi tak tau pukul berapa, nak check dekat Facebook, rasanya Salahuddin ni tak buat FB lagi kot, tapi yang pasti malam memang tak bukak lah

25 comments:

Jay said...

da beli pun roti kat sini..memang teruja tgk kedai die.. BESH!!!! hehehehehe...roti die pun xmengecewakan... hehehehehe JB BESH!!! haks... =)

eykameow said...

hohohoho dah macam shopping roti kat negara arabb ja. hehe

cacing said...

ni jb kat area mana ni? tak pernah nmpk pun?

Mustaffa Khairul Azzam said...

wah..macam best jer...kene pergi nie... tapi area mane erk???selalu ronde g JB tue, dah xtaw nk g mane :)

mumtaz afiqah said...

haha..suka bc blog u! klaka gila ayt u.. =) sempoi jee...

::Budak Degil:: said...

woh...roti arab cecah kari sedap uuuu...

nn said...

kedai roti ni memang terbaik. senang kata, Jalan Dhoby memang terbaik!!! :DDD

Julie Hawa said...

kitaorg panggil roti bhai... sedap gler kan... =)

aien.. said...

jalan dhobi memang best kan...

O'gosh said...

teruih lapa akak tgk dik..korang buat tour ke g JB beramai2...

Amira Anorah said...

wow..tempting me huh...
nampak macam sedap walaupun roti tu miskin..handmade biasanya memang sedaep..:PP

*airliur meleleh tak dapat ketagih* :P:P..LOL

nuraien said...

memang lme pun dear..senjak my mum and my opah kecik lg dah ade roti 2 tau..now my mum 63..so kdai roti 2???
sgt sedap roti 2..serius..
jb memang best

petisuara said...

mmg tempting pon, drg dtg sini so saya bwk je pg merata jb..heee

ni kt jalan dhobi

Bella Ayub said...

okay , boleh jadi rujukan kalau nak g joho dah tahu la tempat2 yang menarik nak pergi.. :)

suffer8zine said...

rotiboy juga sedap :P

Terkini : Aku VS Nuffnang

alfi said...

memang comel betol la roti tu...waa,pegi jb kene carik ni

bila blog bercerita said...

i noe dis place....siesly mmg sedap kaw2 mari die punyer roti....

cEro said...

kanpe ada roti yg mcam hangit?
ke mmg dia camtu???

cik aryu said...

serius terliur.dh la tgh puasa nee..hahaa

irmafittaputri said...

roti ni mmg terbaek..bakau guna arang..tu yg legam2 ..sedap..empuk gtew

miss farhah said...

i ada lalu sini haritu mase otw nak ke scandalist. tapi tak masuk pun, sebab tak tahu bukak ke tak actulally. haha. sebab takde orang kann. haishh. menyesal plak x masuk. i pun gila roti kot. haha.

Marya Hana . said...

so kesimpulannya,
jgn menilai roti dari kedainya..
kan ..? hee. :)

mish juju said...

arghh sedapnye roti..yummy

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

hai ^__^
huuuu...tergugat keimananku pabila melihat roti2 itu....balik jb mesti cari ni!

M1ss F0r3st said...

as-salam,

hi there. wow! cayalaa JB. sbenarnyee aku ni hampir2 jadik warga derhaka JB. namaa je duk kat jb tp buta jb. hehehe. lau blk kg, tanya adik aku pasal map. huhu..tak sangka jb ada byk tmpt best. pas ni, kompom aku akan jelajah tmpt2 mkn ni. baru laa best blk kg kan ;) thx ya!