Friday, April 8, 2011

Rezeki kalau tuhan bagi

Hari ini aku ambil keputusan balik ke rumah. Tujuan adalah satu, yakni nak tengok anak buah aku yang baru lahir semalam. Yes, aku dapat anak buah lagi sorang. Kali ini aku dapat anak buah perempuan (apasal orang panggil anak buah? tak sedap sungguh). Berat dalam 3.5 kg dan lahir tepat pukul 10.00 pagi hari rabu. Kalau mana2 budak berhingus nak tekel dia besok, siap2 catat tarikh ni. 6 April. Senang nak ucap hepibeday ka apa ka besok.

Tapi kau kena ingat, dia ada 3 abang yang hobinya adalah campak diri masing2 dekat dinding dan ada paksu yang kemain hebat mengalahkan Jean Claude Vann Damme. Amacam? ada berannnn?.





Comel kan? Ni fresh lagi ni dari perut ibu. Surat beranak pun tak ada lagi dan apetah lagi nama. Kau ada idea nak bagi nama apa? Aku cadang bubuh Hanaqisha...ceh ceh. Grandpa dia nak letak Lily...pabenda?

Ok, aku dah nampak apa budak ni bila besar nak jadi besok.....




Angela Gossow(Arch Enemy). Aku rasa, kalau jadi yang ini, habis besepah budak lelaki pecut lari bila dia marah.

Joan Jett....pun orait juga.





Tak adalah. Aku gurau. Paling kuat pun dia akan jadi macam akak ni,


Baru sejuk perut ibu mengandung kan? Semoga entah apa nama dia kelak akan jadi orang yang best dan terer. Amin.

28 comments:

suffer8zine said...

erkkk joan jettt

Terkini : Telur Ayam Tiruan | Aku VS Nuffnang

adwafarahin said...

smoga die jd cm akak last skali tu la
:)

Mainur Hasnah said...

amin.. mudah2an begitulah anak buah HB jadi nanti..perempuan yg solehah

aiman said...

cute baby! Moga Jadi insan yang taat pd ilahi.I'Allah..:)

cik aryu said...

kasi nama HANI kan depan.cantek jugak..

MOFASAD said...

apa nama dia?

MOFASAD ke?

hahahaha

marina anakcikbob said...

bagi la nama hanis zalikha.. trend woo skg ni.. hahahaa..

vampire's lovex said...

hahaha bagus nye pakcik,,nak anak sdara jd rockers

cikpia said...

so cute!!! tahniah!!! anak sendiri nya bila..............???

Lizzie Yasmin said...

Pak Su klu ana sedara jd ROCKER pak su jadi apa??????

hentakbelipat said...

lizie: paksu jd roket
cikpia:amboi jauh lg tu
vampire: rockx rock sgt la...jgn kepala batu suda
marina: apehal nk bg name tu...baik aku bg name kau je hahah
mofasad: lu ingt mcm bg name kucing ke letak ame mofasad haha
aryu: haa mak dia pun nama hanani
mainur, aiman, farahin suffer8zine: insyaallah.amin....

KHRLHSYM said...

moga-moga jadi perempuan last sekali tu. :)

Umie a'iesya said...

comel!;-)

ghost writer said...

ko jangan nak berbagai jadikan dia macam Joan Jett..tak pasal2 paksu dia jadi Brock Lesnar..

suci...

sherah said...

hahaha bengong betul jadi cam roker le pulak XD nak kena tamopor ke.wardnia laa elok sikit haa XD

sha a.s said...

cute gile! mesti wangiii bau baby

cEro said...

budak kecik baru lahir sentiasa ada aura yg buatkan hati sejuk, kan???

Encik Psychopath said...

buatkan satu blog utk seperjalanan beliau.

- koroe - said...

wahh. besar nanti jadi akak cantikk.



nak buat menantu buleh ?


kehkehkeh

Syamimie Haslee said...

comel sangat2..
nama ni pn cantik
HUSNA DAMIA..
apapun namanya smoga, dia membesar & menjadi seorg anak yg solehah.amin. O_o

TheBeliever said...

Hey there! Great blog :) Even thorugh I dont understand malaysian, its still inspirational. Keep up the good work. Happy to discover you guys! :D

Abdul Munir Sanusi said...

Dan dan rasa nak ada anak sekarang nih!

Mario said...

yup...semoga dh besau nnt jadi mcm yg last tu...hehe paksu dia kan ada...bole tolong tengok2kan...

cik bahulu oren said...

didik dia jd mcm wardina ;)

i am S!L4H.. said...

cntik wardina......

kata kila said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee comelyaaaa . jeles ni tak dapat picit pp dia

srikandi cinta said...

comelnya wardina ..mak sy kata muka sy cam wardina :) sepupu sepapat pun kata camtu..so, sy ni comel la kan?? hehe..- kite kena hrgai ciptaan Allah -- wink,wink :D

Anonymous said...

Subhanallah! Indahnya ciptaan DIA :)