Sunday, June 26, 2011

Hari Raya dah ke?

Heyya, selamat berhari minggu!!
watcha been doing?macam lama gila tak update blog sampai tengok lah tu ada sawang dekat setiap penghujung ayat ni. nampak tak, dekat titik tu pun ada sawang, nasib share dengan HB kalau tak, mungkin masa nak type pun, huruf-huruf taknak keluar sebab merajuk. amboih

so just a quick update on a photoshoot with the rest Scarflets yesterday, its for jelita magazine, ni untuk edisi hari raya..thanx majalah Jelita for having us!!!

so jom tengok gambar-gambar dia, i meant, gambar yang kitorang tangkap sendiri, bukan photog yang hebat tangkap..hehe.. i wonder why kena sebut tangkap gambar? gambar tu lari dan kena berkejaran menyambut gambar-gambar yang jatuh, ke macam mana ni?


kalau hari raya, mesti wajib ada gambar salam bersalaman di hadapan makanan raya. I bawak nasi impit ok semalam!kagum tak?


ni baju Cala Qisya, tapi ala! tak nampak sangat ribbon dia, tunggu ya, nanti kitorang jual, jangan beli baju raya lagi tau..hehe


oh!its my first time wearing a turban, its actually a satin scarf, tapi yannie tolong buat jadi turban, selesa gila, tapi mesti kena condem dengan ayah punya, macam benggali/menggali or macam mana nak eja ni? adoi jual karpet..hehe


ok cukup tu je gambar hehe. Kali ni, I malas nak bawak camera jadi semua gambar tangkap, ambil dan curi sambil berlari dari camera orang lain je


semua wajib kena make up dari 4 orang MUA, at first I was so scared, macam tak biasa gila nak make up, selalunya pakai eye liner je pun kalau keluar, and kadang-kadang tak pakai apa pun, macam sumpah malas kot and belengas kat muka, siap cakap kat MUA, no! i dont want fake eyelashes semua tu, nanti jadi rozita che wan macam mana, nampak bulu mata je yang lebih, hee, and lepas make up, tak nak tengok muka dekat cermin, cos i know it'll look different and tak natural konon..ptuih..so inilah hasilnya..lain gila kot!

40 comments:

NinaAz said...

cantik!!!...mcm mn pakai turban tu...video plis..hihi

cikinnaberry said...

xpi cantik! hehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

cantik make up u....

=)

juliet. said...

ohhmmyyy..cantik gilaa baju raya korang..suka-suka..cpt2 jual kt cala qisya! :)

EZAN IDMA said...

omey :)

cik hani said...

waww..semua nmpk cantek sekali...
selamat ari raya..
eh..silap..pose pun tak lagi

cik hani said...

waww..semua nmpk cantek sekali...
selamat ari raya..
eh..silap..pose pun tak lagi

Fyzaa Aznan said...

Kak yana comel sangat !!! semua pun cantik cantik :D Tapi, nak tengok baju raya Cala Qisya tu. macam mana baju tu?

cheqwa said...

syanteeeek nya kak yana! ;D

cheqwa said...

syanteeeek nya kak yana! ;D

shara bunga said...

awakkkk manis sgt syggg! ouchhh! sy suke style turban tuhh. nnty wat tuto eyhh ?

btw, bju ribbon tu shantek. nk ? kalau ade jual bgtaw taw~

ishiko said...

nice lah baju yana*ada ribbon dgn Fira*eh ye nama dya fira, sblh aishah.amin tu.. nnti hapdate bg tau ye..

Dea said...

sis yanni cam len je.. hehe.. sis pulak cntekk la mekap cmtu..:)

zarifah efa pahmi said...

cantik laaaaaa..:)

nn said...

haah. nampak lain sangat-sangat tapi biasalah makeup for photoshoot lagi-lagi dalam studio dengan lampu besar-besar tu kan mestilah lain sikit. heh

liyana said...

kak! cantekkk sangat akak nih!! :D huhu

eykameow said...

nice gila header blog u weh! cool <3
hihihi btw yana...u mmg natural beauty ok? x mekap pun dah cantik. tp ni kan photoshoot...kang x mekap kang pucat lesi lak muka tu bila dah kuar magazine.. upss hehe.. btw semua gojessss! aww

cahya indah said...

I love your outfit..the sheer top and yellow maxi skirt.

kesumaharyani said...

wuuhuuu cantik cantik :)

mystiq said...

homaigod..sgt sweet..btul la, org yg jarang mekap kompem cantik bile sskali bmekap..nice~

Awatif Azizi said...

makin cantik.. :)

Fuza Beyonce said...

itu shea ke? she looks completely different but stunning.

Meen Ramsa said...

OMG!! u look so sweet with natural make up..:)

Ali ridha said...

Awal betul beli barang persiapan Hari Raya.

zoe said...

hohoho, kali ni baru leh tengok dengan cantik, lain dari yang lain for Shea and Jezmine. baru best!. u pun look very nice and different. plus tell Jezmine, that i like she style this way. try to play with different colors especially her scarf. :)

iKhRam said...

Kan best kalau dato siti pun pakai mcm nie.. huhuhu.. peti suara, promote la kat dato siti..

ni idea yg best nie.. huhuhu!! masa paling baik nak promote sebelum AIM tahun nie.. huhuhu

serius ni
bukan main2.. baru marketing terbaik punya lepas tu..

p/s - hopefully idea ni tak dibuat main..

hidayahjamal said...

seriously cantik ! :) samat hari raya..eh dah nk raya

bamAZEERA said...

Babe, macam Maya Karin tauuu !

i'm shin... i'm inesen said...

perghh.. jarang puji pompuan.. tp memasing comey... semoga semua akhlak korang secantik muka korang ek... AMIN

shidaidris said...

cantikla yana...serius x tipu.

petisuara said...

baju tu nanti insya allah bulan puasa nanti kita start jual..jgn beli bj raya lain lg tau!

ok nnti kalau jumpa dkt luar boleh mintak saya belanja ice kosong k dah puji2 ni..muahahaha

shea n mine lain ea?makin cntik kan?!

i rasa xnatural sgt make up at frst tpi bila da sebati dgn peluh peluhan bru dia ok skit, awal2 horror gila muka

and xsuka a make up ni panas gila muka kena berus2 make up yg banyak tu, bergesel keluar haba terus hhehe

petisuara said...

turban ni yannie yg pakaikn utk i, x expert nk buat tutorial lg..hee

✿ boonga_kecik ✿ said...

korang sgt cntek la...


Duit yang berpuaka

grOundnUt said...

Nice One~

Nurul Aima Hj Kaim said...

comel je...mcm mn nak pakai turban dengan satin? hu hu

YOUsoF said...

Dinamakan tangkap gambar sebab suruh gambar tu 'duduk' diam², baru dapat tengok segala gulungan, lipatan dan turban selendang tu.. ;DD

ayaa alyy said...

yana cute like always :) hee

gadez said...

Dear Cik Petisuara,
Teringin nak pakai shawl mcm tu..
Not that turban style..tapi yg mcm awk slalu pakai recently nie...
Nice on you..How to wear it like that ea?

petisuara said...

NNTI ILL TRY MAKE A video yah, skrg mmg xsempat lg

Roha Anaheim Aizad said...

tomeiiiii