Monday, June 6, 2011

Hati kemuk kembali pulih

Masa kecik, kalau anak patung atau mainan din dang kena penyet, kena pijak atau kereta tamiya yang penat susah payah modified lepas tu dah ready nak lumba dekat trek, kena langgar lkaw-kaw lepas tu terus rosak memang panas sekali! time tu, kalau kawan pun terus konfem jadi musuh terus. tamiya oi, jangan buat pasal. mainan paling "in" sekali zaman 90 an dulu. tapi paling tak faham kenapa mesti beli kereta tamiya tapi body mesti kena cabut?? paling tak faham, dahlah kalau tamiya yang perempuan punya body mesti nak pink semua, cantik kot weh, tapi konon cabut body boleh laju la kan..baik jual rangka je..memang tak puas hati betul..


tapi..tapi..tapi..bila dah besar, kalau kereta sendiri yang kemuk-kemik, boleh tahu tak hati ni kemuk macam mana????????


sukati je apek tu nak langgar.. eh eh eh eh, kemain bawak kereta ingat dekat pantai ke apa, macam takda kereta lain, sesuka hati nak langgar kereta orang lepas tu nak salahkan kita bawak laju..achait podaaaah!!! kenapa orang mesti tanya "eh, kau kenapa plat kereta kau A ha?", "weh, kampung aku kat Perak, aku beli sana senang, Perak kan nombor 1!"


ok sekarang kenapa bila dalam gambar macam tak teruk kemek dia?tapi bila real life punya macam badan kita pun kemek sekali ni?


ok sekarang siapa yang tak sedih kalau kereta kena langgar tak pasal-pasal? nak pergi report polis lagi, nak setel dengan insurans orang tu lagi, lepas tu kereta siap kemain lama pulak, nak ketuk lagi cat lagi...isyh! tapi padan muka apek tu, langgar orag siapa suruh, bayar! bayar!


ok sekarang tiba-tiba dah happy, terus boleh cium kereta macam cium buah durian..erm erm..best sebab kereta sudah kembali cantik..tengk tu tengok tu..cool jugak pomen tu bikin ini kereta kan..coolioOoo!!barulah osem macam ni..ok bai, nak sambung bawak kereta yang sudah cantik..

36 comments:

Hazirah Hamid said...

mesti happy dah kan kereta dah tak kemek, btw i suka rupa baru blog ni style!

Drunbella Khoo said...

aiyo.
@_@

~sue~ said...

dear, hati i lagi remuk.
Kereta kesayangan dah masuk workshop 2 bulan kene langgar dek lori.
hati i remuk x ok lagi ni.
huhuhu...
sebab keretanya tak siap2 lagi. huhuhu...

btw, drive carefully dear.

Lizzie Yasmin said...

keta kene calar pun, macam hati yang kene...

dd.hasnidar said...

olohhh.cian kereta..
anyway,header dah bertukar wajah!!.ohsem giler tahu.

rara pinkmafia said...

owh org perak ye.yeya suke.ipoh mali talak sombong,rara pon org perak.

baby kite pon same.heee.hmm ciannya kemik,kalo rara mst seday giler.

'AQILAH said...

tmpat kemek kereta tu sama laa :D tapi bukan org yg langgar, sendiri langgar tembok..

nurawanees said...

yahooooo!!!!kate da cantek....hihihi

Cite sket said...

follow2..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

alahai...

nasib baik dah ok..

bleh ceom2 lagi keh3

petisuara said...

sue,serius?i cpt sbb i anta kedai biasa,klo anta ke perodua mmg 2 buln lbh bru siap..gila btol

serius ea suka lyout bru?hee mmg yay ah!tpi tgh try buat lg satu banne rni bg ceria sikit hehe

marina anakcikbob said...

header baru. yay!

kerangRebus said...

terkezut tgok header..kepala tu..urrk?;D

wah, bestnyeee..siap kiss lagi ..sygnyee ;)

NUR AIN AZMAN said...

hehe,happy nyer dy ^________________^

btw, DONE follow u

FOLLOWme back TQ

:)

hazirah naim said...

Oooooooo sangat nemahami Perasaan petisuara

cikpia said...

kereta 'injured' adalah satu insiden yang paling menyedihkan aku rasa.... pastu tengok lak dia masuk 'klinik'. sayu beb!!! bila dia dah sehat, rasa macam all the burden macam dikutip orang, dibuang lam laut. memang lega sesangat!!!

alfi kasran said...

header baru tu cool :D

petisuara said...

mmg mmg mmg dan mmg menyakitkan hati kalau bab kereta ni!kalau krg ckp heade rtu cool krg mmg cool lah!hehe

iKhRam said...

keretaku.. buah hatiku.. hahaha!! sekali kemek.. dengan aku2 pun kemek.. hahaha!! hahaha!

cium jgn tak cium kerete tu.. hahaha

EZAN IDMA said...

hahah syg sgt ye

nisa said...

osem!!!!ble nk blk cni...x pnah lg tunggang c puteh nih

nisa said...

osem!!! da cantik ble nk blk cni? x pnah lg tunggang c puteh ni

nUR_rOsALiNdA said...

Eeeiiiiii...
Sakit hati betul la bila memikirkan kereta kemek ni...Sebab baru2 ni pun kereta saya kena sagat...bukan salah saya ok..Grrrrr!!~ Geram sangat nih

Sharifah Cubil said...

nice design baru :)

Plankton Seksii said...

kereta kan nyawa jugak.. mmg haruslah kalau dia remuk dgn kita sekali remuk hehe

encHIx laNDax said...

wah~dah kembali ke postur asal lah =P
pasni hati hati memandu

Fina Fento said...

header tu lawa :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

walawehhh, bukak2 blog ni, dh tertukar header bru rupanya...:) comel.

btw, sonok lah tu boleh jln2 ngn kete tu tanpa was2 lagi kn?? hehe..
anyway, always be careful oke supaya tak dilanggar lg.:)

kesumaharyani said...

header lawaaaaaaaa :D suka suka

petisuara said...

hehe ktrg tuka lg header tuuuuuuuuuuuu

cEro said...

huhu, sayang betul ko kat kereta kan..

cEro said...

huhu, sayang betul ko kat kereta kan..

~sue~ said...

serius, i tak tipu.
Sekarang pun tak siap2 lagi.
I hantar kedai biase je.
Kalau hantar gi perodua lagi lambat.
Btw, plat kite same.
AH* yang star tu tak tawu. ngeeee~

Kereta i pun baru lagi... hukhuk...
lagi sedis.

eesyaheera said...

kereta kena langgar memang sedih. setiap kali tengok kesan calar tu teringat balik muka orang yang langgar aku tu *sambil genggam penumbuk*

grOundnUt said...

tak dapat ketOk kete..ketOk je kepala apEk tu...negehehe..^^'

eyjalukman said...

mmg remuk hati bila kereta remuk . hahaha