Thursday, August 11, 2011

Perangai Pelik 35: Admin

Masa mula-mula HB cakap dia nak start Cala Man, time tu rasa macam Ya Allah biar betul dia ni, boleh ke dia nak handle emails. Order customer bukan boleh buat main-main. Tapi, nampak macam bersungguh sangat dia ni, sampai habis botak kepala punyalah bersemangat. Kemain setiap hari rancang strategi nak keluarkan barang macam mana, kemain nak jaga customer, itu tak boleh, ini tak boleh, time dia reply email pulak, jangan berani korang nak buat lawak depan dia, memang sardin habis muka dia bagi. Punyalah focus.

Tapi, Hentakbelipat tetap Hentakbelipat kan,
satu hari saja nak buat spot-check, buka email Cala Man senyap-senyap try baca apa benda dia reply kat customer

ini email dari Akmar, (dah mintak kebenaran Akmar dah nak post email dia kat blog, tehee)


Sekali baca reply dari HB, T___________T




I macam semput kot tengok benda dia reply ni..adehh. Bila buka Cala Man punya page dekat FB...lebih kurang juga dia punya sengal.


Kalau korang nak tau, HB pun adalah admin OSGS dekat Fb pun. Jadi paham-paham jelah kalau dia dah jadi admin







Semoga di bulan Ramadhan ini kita dikurniakan kesabaran yang tinggi untuk menghadapi orang-orang macam HB ni...amin.





43 comments:

hanabanana said...

haha! kelakarr la :D

difficult easy. said...

hahaha. mana HB dapat idea untuk jadi sekreatif itu? :P

Sharifah Cubil said...

patutlah..bace status pasal perut tu je dah rase pelik..haha

Cahya Qasehnya said...

haha, lawak nyer.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ahahahaha..

baca entry ni hilang letih keja tadi..

gelak jer =)

niel_aen said...

patut lah pun,hehe

niel_aen said...

patut la pun,hehe

i'm ezza haniza said...

sumpahhhh lawak giler ! tmbah2 part balas email tu ! hahaaha

midOri said...

hahaha...dats all i can say...but cala man is da best!!..love cala grup..^^

Nurul Aima Hj Kaim said...

biar betol HB ni..T.T

fqh.m said...

ada baca status yang pasal dia sleepy tu masa subuh tadi.haha..
tapi tiba2 macam ada orang yang komen kat status tu mencarut..-__-""naseb baik osgs da delete comment org tu

petisuara said...

hehe aah, ktrg trus banned org tu sbb laki pulak tu, so mcm pelik mb dia salah ltk comment kot? haha

Anonymous said...

yang part suruh tembak,sembelih anjing tu tak klaka! -__-" regardless if its a joke or not.

cheqwa said...

hahahaha...serius klakarlah HB...patutlah cam pelik2 je status OSGS tuh..muehehehe...style aaah HB ^_^

mimi fatin said...

haha lwk la... mcm2 :D

Cik NurulZaty said...

hahahaha..hentakbelipat serius a legend..

sabar je la kan petisuara jaga dia kn..heee


:) comel la korang

dramaQueen said...

Haha.. HB still HB..:D

Amirah Rashid said...

haha. seriously buat sy gelak2 pagi2 buta ni. ish2. comel! :D

h A n Y S said...

ok, HB dah buat aku ketawa sorg2 pagi buta ni.. =p

Suhana Samsudin said...

haha..mcm2..patutlah pelik bila baca status..

nazirafarahinomar said...

:DD. kelakarlah HB. sweet sangat u too (tetibe padahal takde kaitan). semoga kekal ya! :)

nazirafarahinomar said...

:DD. kelakarlah HB. sweet sangat u too (tetibe padahal takde kaitan). semoga kekal ya! :)

GnieSyazni said...

haha adoi..terhibur jap baca ni :D

ayaa alyy said...

hahah ! dah agak dah masa OSGS update status mcm tuh dah agak. mesti si HB punya kerjaa. hehe. sabor je lah. :P

hentakbelipat said...

kahkahkahkahkah

dd.hasnidar said...

HB ni lagi ada perangai pelik dari PS.tapi series HB mmg kelakar.sweet pn ye :)

hahaha.apepun PS,dia mmg seswai utk PS.hehe..

fiqkbe said...

pelik, kelakar dan comel =D

ღ p!nk veLvet ღ said...

actually im a bit curious bile bace status osgs ... dok pikir sape yg funny sgt 2... now ony i knw, hahaha~~

Dee Zahari said...

Hahahahhahaha

Pecah perut main dgn HB nih..

Hazirah Hamid said...

mesti Akmar yang baca e-mail tu tergelak berguling-guling kan tak jadi menangis sebab kasut hilang kena gigit anjing tapi gelak sampai menangis dengan perangai hentak belipat haha!

eesyaheera said...

Haha. terlebih concern lah pulak HB ni siap suruh sembelih anjing dan siap suruh gantung kasut tinggi-tinggi. Hahaha

roeza said...

kelakar:P

Lizzie Yasmin said...

Macam mana lar, rupa dia dah keje nanti.. Mesti sakit perut boss dia tahan marah... hahaha

arina ahmad said...

HB mempunyai sifat humour yg tinggi so chances to get heart attck sangat rendah memandangkan bulan puasa ni dok goyang kaki sebelah peti ais yg pintu dah separa bukak. =_=

Kittyshawls said...

aiyakk ..klakooorrrrrr

iKhRam said...

wow.. HB ni memang la best bisnesman kat malaysia.. hahaha

siyes memang kelakar abes..

anehwa said...

gelak guling2, tkencing2 baca entry ni..

cikpia said...

tu nama dia marketing... amik ati pelanggan... ha ha...

tapi bab email tu memang aku gelak guling2.... he he....

Alin said...

hahahaha! sungguh lawak HB! besttt lah dapat berurusan dengan orang mcm HB ni. tak stress kod! :D

aswadz said...

bumbum?

Piah Becok said...

hahaaahaahaaa... gila kelakar HB.

nysa said...

kelakar kelakar...memang perangai betol HB ni..hehe

Anonymous said...

I dont see how it's all funny, some seem a bit disrespectful and some seem quite unprofessional.

Then again, I'll try not to judge. I suppose it all depends on the situation.