Tuesday, August 9, 2011

Too Much of Cala

So this is basically what ive been doing for the past few weeks after i finished my masters study. No more UTM in my kamus, happy gila! (ok senang cerita ni diary time puasa lah hee)

5.10 am
Sahur (kalau ada koko krunch sahur, kalau takda, boikot sahur!)

6.00 am
sembahyang subuh

6.15 am
start online tengok Running Man, 2NE1 Tv show eeehhh tak, ingat mata boleh tahan dari tak tidur, nampak bebenor nipunya, ok fine, tidur sampai matahari terbit

9.00 - 10.00 am
dah ready nak reply email customers, and tengok apa lagi barang yang belum pack

10. 00 am
start enjin pergi pejabat pos sebab malas nak tunggu encik pos datang rumah, sebab kadang-kadang datang pukul 12, kadang-kadang sukahati pukul 3, kadang-kadang pukul 5 pulak, abis tu, banyak pulak la masa semata-mata nak tunggu encik pos datang depan pintu rumah. Lepas tu pergi jumpa tailor, pergi amik stok barang, "fabric hunting'!, pergi beli kain blah blah blah, sampai tumit tak rasa tumit, kaki keras kalau kena sepak dengan bola boleh melantun balik, punya hebat daya tujahan kaki time tu


sebab macam tiap hari kena dan wajib keluar rumah, saya dah ada uniform wajib untuk keluar, pakai princess cala hoodie, yang terus sarung, tak payah nak pikir lilit terbelit mahupun menggunakan kerongsang yang beraneka warna, eh eh, da siap! wow! hebatnya hoodie ni! ehem!. Berpakaian sebegini rupa adalah yang paling selesa nak pergi menempuh jam, hujan ribut badai dan panas yang melanda ibu kota ku ini

what i wore:

Princess Cala Hoodie: Cala Qisya
Oversized T-Shirt- Cala Qisya
Bag:Cala Man
Jeans: Radioactive - gila brand ni hot tu zaman sekolah dulu-dulu, nampak sangat puasa ni berat badan turun terus boleh pakai jeans masa for 4!! woot woot.. SCORE!
Platform heels: Cala Man
Bangles: Diva
Necklace:Diva

did i mentioned too much of cala? ha tengok semua habis barang Cala je sebab dah tak cukup masa nak pergi shopping  T___T jadi rembat barang sendiri lagi senang, pilih je mana berkenan :)

ok kalau sempat singgah kedai boleh try apa-apa yang menarik


sebab 2NE1 asyik pakai platforms je sekarang, amboih terpengaruh habis, terus beli satu pasang, dua, tiga, terus call ajelah Hentakbelipat, beli dari Cala Man, wohooo, senang dah sekarang

4.00 pm
bila balik rumah sambung balik pack barang customer yang baru bayar, reply email lagi, online kejap sambil tengok 2NE1 hehe

6.30 pm
nampak bebenor tak tolong mama kat dapur, sekarang tinggal nak siap meja makan, itupun sebab dah kena bebel "keluar bilik! taknak buka puasa ke woi"

7.30 pm
selamat berbuka! dimulai dengan bismillah

lepas tu malam-malamnya seperti biasa reply emails lagi, pack barang lagi, hah, benda yang sama


so now i learned that online business is not that easy, orang lain kerja waktu pejabat, aku kerja 24 hours, sekarang kena fikir, nak cari kerja betul ke tak ni??? waaaaa

sebab tiap hari konon-konon sibuk, patutlah badan makin kurus, oooweeeeee (macam mana nak buat emoticon perasan?someone please create one) 
note:saya kalau kurus double chin bertambah, believe me! hehe

ok cukup dah diary rafiq di bulan ramadhan, manalah perginya budak tu eh, kalau tak tiap kali ramadhan pun mesti ada. Diary dia, pergi tolong budak perempuan tu buat semprit, lepas tu tak tahan nak puasa, lepas tu dengar opah dia bebel suruh puasa etc. etc. tak mencabar langsung diary macam tu pun boleh buat cerita, hehe


Cala Qisya has updated their Raya collection volume two yesterday, theres kaftans and princess cala hoodies as well, go get it ladies!

18 comments:

Amalia Ardiatami said...

wah cantiknya kaftan :)

NisaAdnan said...

lawalah akak ni ^^

Fariza Othman said...

bulan ramadhan yang busy!!!

cheqwa said...

suka hoodie tuh!cantik ^_^

eesyaheera said...

Yana, memang dah lose weight la! I jeles sebab you gf HB. You boleh dapat discount beli kasut dengan bag Cala Man. Okey bye

Far8 budak baik said...

aku tahu kat ner cik qisya
tu tgk posing..
kat titiwangsa kot..
hahaha
tmpt org dating uh kat situ..agaga

anne said...

yana sungguh kurus nampak.
you busy and then kurus ke?
tak diet apa apa?
sangat lah suka weyh.
bestnye!! =)
jeles mak nokss!

petisuara said...

haha tepat sekali kat titiwangsa! cik qisya mana la pulak ni haha

puasa je da boleh kurus sbb bukak puasa makan mcm xmakan, sahur pulak minum air je, makan hanya time bukak puasa, jp lagi raya naik balik la hehe

muahahaha, discount best punya dri cala man ehe

Etong said...

beautiful!

Afiqah Rahma said...

Fewitttt ~ Cantik nyaaa. Wahhh,peminat awesome 2ne1.WOOT WOOT

calaqisya said...

huhu mmg setia pooonnn

melissa faeka said...

Calaman dah tak ada kasut ke? :(

SperMAtids BloG said...

paling tutup aurat!
nice style la!
hentak2! kah kah kah =)

Cik Bucken said...

*_* rambang mate!nk order leh?

arina ahmad said...

wanita hebat menghasilkan perkara yg hebat. MasyaAllah. mabrouk!

calaqisya said...

buleh2 silela order hehe

syira_88 said...

beg lawa! suke2...baru follow nie..;)

haryani said...

kak yana, kenapa comel sangat? geram tengok >.<