Monday, September 19, 2011

Sambutlah Malaysia dengan Nelly barulah Youth

Suatu petang yang hening

Abdul Rusdi : Oi pebende lu buat nih, mewarnakan bendera malaysia. kahkah langsung tak youth

Che Ismail : Ini supaya memupuk semangat kenegaraan. Penubuhan Malaysia perlu diraikan 

Abdul Rusdi : Itu kau bagi budak tadika la yang raikan, kalau youth, kena sambut dengan konsert dan segala hiburan yang lebih berjoget-joget.

Che Ismail : Pehh, power-power.

Abdul Rusdi : Kau tengok acara-acara macam Suara Kamu dan Awak 2011, Himpunan Belia Muda Mudi semua tu baru nampak kita support kenegaraan. Untuk nampak lebih bertemakan NEGARA, dia siap buat terma lagu 'Malaysian Boy'. Hah! kat situ kau dah boleh nampak gaya Ke'Malaysia'An dia kan.

Che Ismail : Aku setuju Abdul Rusdi, lagu tersebut bagaikan halwa telinga bagi aku.

Abdul Rusdi : Pehh..lagu tu dia ambil dari 'American boys' haa barulah nampak youth kita ni

Che Ismail : Kau memang padu, walaupun bau mulut kau langsung tak kenegaraan, lebih berbau longkang.

Abdul Rusdi : Tapi aku heran, kalau kenegaraan, kenapa dia jemput artis luar untuk memupuk semangat perpaduan Malaysia. Macam Suara Kamu dan Awak 2011, dia jemput Rahul artis India kot, Rania budak Korea dan Nelly budak bukit mertajam.

Abdul Rusdi : Itu bagi menyemarakkan lagi sifat Satu Malaysia. Ada cina, india, separa mat saleh dan juga melayu. Dengan adanya benda macam ni, lagilah budak-budak sokong Malaysia dan juga mereka yang memimpin Malaysia. Kau tengok siap Dato' Najib turun dengan isteri dia..pehhh sempoi beb, Datin Rosmah punya fesyen power tuh..itu boleh jadi trend setter.

Che Ismail : Contoh tauladan mana-mana menteri pun.

Abdul Rusdi : yes, tapi bukan takat hiburan beb, penganjur-penganjur hiburan ni juga beri peluang dengan peniaga-peniaga muda turut sama memeriahkan majlis. Kan lebih meriah sesuatu tu kalau diHIASsi dengan baju-baju warna warni dan pelbagai gaya.
Che Ismail : Tepat kawanku, member aku baru je selesai pasang booth dekat Suara Kamu dan Awak 2011. Memang mesra peniaga! Dia punya penganjur cukup power. 

Abdul Rusdi : Betullah, aku dengar peniaga kena datang seawal 8 pagi untuk bawa masuk barang-barang yang berat gila ba tu masuk stadium. Sebab VIP ja boleh kelua masuk sesuka hati. Penganjur juga memupuk sifat 'independent' degan hanya mewar-warkan dengan gah dekat twitter pasal nelly nak datang lah, dato siti nak datang lah dan juga Dato Najib nak ikut sama atas pentas. Pasal adanya bazaar langsung dia tak iklan kan..pandai kau lah nak hidup kata meraka. pehhh itu cukup power! Pengacara dia pak nil kot tak salah. Kan nampak muda tu dengan ada pengacara yang muda tak sudah-sudah tu jadi MC

Che Ismail : Kahkah, kau tau..member aku hanya boleh bawa masuk kereta dia pukul 12 malam. Tahukah kau yang pukul 9 je dah kosong tapak bazaar tu semua budak dok masuk stadium. Kahkah..dia memang suka menghias waktu malam dengan lampu-lampu bazaar.

Abdul Rusdi : Ya! tepat sekali.

Che Ismail : Kau nak tolong aku sambung kaler bendera tak ni?

Abdul Rusdi : Aku nak sambung berak



9 comments:

AMOI KUSUT said...

good entry!

kerajaan kita tidah tahu bagaimana ingin memupuk semangat patriotik dikalangan remaja..
perlu diperbetulkan..

+whuttadilly? said...

tengok kat tv sekejap je aku dah tutup tv.
menyesal sampai sekarang sebab tak leh terima aku tengok rancangan tu walaupun selama 20 saat.

Muammar Gaddafi said...

hoho...i like ur entry..bole jd menteri la pasni..hahaks

hanabunga said...

whoa sinisnya entry ni dear sys hehe :)

cik fa said...

kesiannya spe bukan booth hari tu..
tula asal la jemput artis luar... x 1 malaysia lngsung

akak kechik said...

tgk pengacara yang kertu tu trus hilang mood..

HEROICzero said...

so much of 1Malaysia , hu ?

=)

nn said...

kesian orang yang berniaga kan?

eyjalukman said...

wahh , sentap ! HAHAH