Friday, December 9, 2011

Ombak Rindu konon

Itu hari aku tengok cerita Ombak Rindu dengan member aku. Benda paling bala sekali adalah bila aku kena juga berasak-asak nak beratur beli tiket, hulur tiket ke penjaga pintu dan menyelit-yelit cari kerusi aku. Kalau cerita yang aku beli tiket tu bertajuk Ombak Yang Rindu Membunuh Penduduk Kampung mungkin aku tak kesah sangat. Tapi ni Ombak Rindu......Rindu.

Majoriti yang ada dalam panggung tu semestinya yang bertudung. Ada juga berkepit dan tak kurang juga berlengging. Aku sengaja pilih kerusi sorok sikit. Ngeri juga aku nak duduk dekat belah tengah-tengah ni. Tak kena gaya. Yang bawa boifren..masa inilah dia nak tunjuk kasih sayang. Yang bawa anak-anak..masa ini lah anak-anak nak main kejar-kejar dan sebagainya

Bila mula cerita....peh Maya Karin punya scene memang mendebarkan. Itu sahajalah yang aku suka cerita itu. Tang Aaron Aziz menangis meleleh tu jangan cerita. Tak kuat langsung, penat pergi gym pun boleh menangis leleh. 


Awek dekat sebelah aku, punya dia menangkap emosi...sampai begoyang kerusi tahan sedu. Berombak-ombak dada beliau menahan sedih. Nasib masa itu popcorn aku beli sedap. Kalau tak dah makan siku dah awek tadi. Rata-rata awek yang datang, buat-buat pandang bawah atau lari laju keluar wayang bila wayang dah habis. Malu nak tunjuk ke mata yang bengkak barang kali.


Aku? aku mana ada menangis bai. Sedang elok masa tu aku selesema...itu yang sedut-sedut tu..Arghh! 

29 comments:

alien said...

hihihi
tak sabar na donlod pilem ni

cik EPAL said...

"Tang Aaron Aziz menangis meleleh tu jangan cerita. Tak kuat langsung, penat pergi gym pun boleh menangis leleh. "



hahahahaha :D

✿ pink velvet ✿ said...

fuiyooo~~ cite ni mang sgt sedih la erk? hehe!

still blom tgk cite ni ... nak tunggu kat astro first sajork lah jawabnyer, huhu~

mizzkechique said...

siyesli, sepanjang tgk citer tu, saya hanya gelak.. xfeeling langsung.. menyesal beli tiket!!

zey said...

nangis lettew~

Ida Firdausi said...

ye ke tak nanges?? kita tak sempat tengok lagi.. Pawagam kat JB ni always full of booking. geram!

cikpia said...

aku musykil bab selsema tu..... he he....

aria hanna said...

xmacho ar menangis dalam panggung~ poyo jek. lol.

ko xrasa citer ni byk 'blackout'?
belum habis ayat, skrin jadi gelap. memang macam ...

haha

syabab said...

haha..xnk ngaku la uh nangis..hehe..xtgk g...malas r nk tgk sbb dh pernah bce dah novel ombak rindu uh...

Anisa Hang Tuah said...

tak tgok pun.tgu kat astro first je

cheqwa said...

aweks kan lembut hatinya.hahaha...mesti dah habis tisu diorang asek sokseksoksek ;)

dd.hasnidar said...

alamak bro.takkan nak cover bgtau orang ko selsema.haha!

Ms.Siti said...

citer kat novel lg best dr flem.

El said...

hahha

laskar pelangi said...

Hik Hik Hik...memang kasi tamparan habis lahhhh ombak rindu ni...setiap hall penuh orang..nk beli tiket pn kena beratur panjang =D

Chekgu Azrine said...

belum ada rezeki nak tengok.. tunggu astro first la kot.. huhu

chummy cliche said...

hahahaha... yeke tak menangis ni.. musykil2...

D'ya Marshmello said...

filem ombak rindu mmg trbaik! love it :) rmai yg nanges2 bila kuar pnggung, huhuhu mai singgah x)

LATEST ENTRY : Meet Lisa Surihani (Ombak Rindu) at TGV Wangsa Walk

Kuman Chaos said...

ala... control macho la tu ehhehe alasan selsema lak....banyak gak member ganaz aku nak p tengok...

mummamiahaha said...

selsema la sgt ko tuh

nurAIN said...

selesema la sgt kan..
kahkahkah..

hiraz said...

tapi yg peliknye kite xrse sedih langsong tgk ombak rindu ni..gelak2 lg ade la.. !! :D membe2 je yg dok nagis sikit2.. hoho

Lizzie Yasmin said...

Kah kah cerita tue sedih terus jadi lawak baca blog U. hahaha

una said...

kenapa aku tengok tak rasa nak nanges ponnnn.... oh, ngantuk myb sbb tgk dah kol 12tghmlm. gara2 tiket asek soldout. arghh !

ishiko said...

ecehh ecehh.. selsema kunun

EZAN IDMA said...

ye ke slsema ni haha

Pah Dayah Shahabudin said...

fast pacing sgt lah crita ni.

mula2 bukan men setan lagi si aris tu sampai baling c izzah tu kat toilet bowl.

last2 asyik nangis.adoi.where's ur gentleman lah man! *emo sbb aku tak suka sgt pon crita ni.

NadyaBubble said...

muahaha, ye ke selsema ? :P

♥ wawawawa ♥ said...

ahaaa...saya pun x ngs!! dunno nape org sampai meleleh tgk cite nie..haha