Tuesday, February 14, 2012

Perangai Pelik 40: Jalan

Jika Hentakbelipat mengambil kuasa sebagai pemandu, nescaya penumpang haruslah sentiasa berwaspada, mengantuk ya amat sekalipun, mata haruslah ditongkat dengan batang mancis, ini adalah kerana HB adalah satu mahkluk yang paling istimewa...

Dia tak pernah ingat jalan walaupun tiap hari ikut jalan yang sama


Syiro: Wan, bukan kau kata nak pergi Stellar ke tadi?
HB: yelah, abis tu nak ke mana lagi pulak?
Syiro: Tapi, kenapa kita ni macam nak pergi sg besi je nampak gayanya, ini bukan Subang!!!
HB:takpe, nanti kita buat u turn dekat tol tu
Syiro:...............



HB: harini aku drive lah, kesian pulak kau baru balik kerja, aku rasa nak makan dekat rasta, jom
Syiro: Ok, aku pun macam penat ni, aku tidur kejap, nanti sampai kau kejut
.................................................................................................................

Syiro: Kau ni dah kenapa???ni kita kat mana pulak ni?
HB:aku jalan straight je tapi tak sampai-sampai pulak
Syiso: Apahal kau nak straight je?kau ingat jalan highway ke?
HB: mana aku tau, kau tak suruh aku belok ke apa pun!!!!
Syiro:.........................


Pagi tadi, HB pergi interview dekat Mantin: Appointment pukul 9 AM


8.10 AM

PS: Wan, u dah ready ke? kat mana dah tu?
HB:I dah sampai ni, I duduk station minyak
PS:gila semangat! breakfast ke apa tu?
HB: I tengah nak ingat jalan ni, esok2 senang dah
PS:T_________T



lepas ni, HB dah tak perlu resah gelisah nak cari jalan pergi bazaar


sebab lagi 2 minggu, dia cuma perlu ingat macam mana nak pergi kerja di Mantin tiap hari..good luck :)


17 comments:

Makwe Kintan said...

Lawak tol...^__^

shazatul shifaa zulaikha zulkifli said...

haha . beli la gps .

AMALINA YA'AKUB said...

gud luck.. untk cuba ingt jalan

cikCT said...

congratz! selamat menempuh dunia pekerjaan (:

cikCT said...

congratz! selamat menempuh dunia pekerjaan (:

Anonymous said...

hahahah!! we are same!! jom jalan sesama! hahaha :P

Lizzie Yasmin said...

salu yang tak ingat jalan nie perempuan . Tapi nie lelaki, owh mmg insan istimewa.

Errah said...

good luck HB

efa fairuz said...

waahh dah dapat kerja la ni.. hahaha.. comels je la HB ni.. harap muke je legend.. kehkehh

HB jgn marah akak..

O'gosh said...

hakhakhak..lawak la HB ni...x sabar akak nak jumpa dia skali skala...nak tgk perangai dia tu...

e4ezzati said...

muka tanak kalah,ingat jalan pun susah. heee :)

Andina Irvani (Dina) said...

haha nice..

http://sisterhoodfash.blogspot.com/

fiza nurani said...

hahaha, lawak-lawak.. semoga berjaya mengingat jalannnn :)

Anonymous said...

tiap kali baca entri dr HB mesti nk gelak hahaha....good luck bro (^o*)

petisuara said...

aik?bila pulak HB buat entry ni?PS la!!!nak kene ke!!!isyh!

syera said...

ingat kan aku je yg selalu macam ni.hang pun sama. haha :D

Faizul said...

Masih ada lagi yg konfius yg mana HB yg mana PS..hahaha...