Tuesday, October 16, 2012

Perangai Pelik 47: Arah


Aku ada kawan yang bila ada waktu dia akan keliru mana satu kanan dan mana satu kiri. Penyakit ini diberi nama Bengapleftrightphobia. OK cuba satu hari nanti, kalau kau jumpa Petisuara...cuba kau tanya arah sesuatu tempat ke arah jalan kea tau arah kiblat. Dengar dan fahami jawapan dia. Lepas itu kita sama sama fikirkan penyakit apa yang merasuk Petisuara

PS: Wan u kena tolong i poskan barang customer besok tau..i tak sempat nak pergi sebab i kena attend persatuan pertudung hip....please wan pleaseeee !!
HB: Okay
PS: Yeay..nanti petang i bagi siap-siap semua yang nak kena pos ok?
HB: Okay....tapi i mana tau jalan nak pi sana
PS: u niih...kan selalu u pergi
HB: Baru 2 kali..
PS: U niih..
HB: Bagi jelah direction i carik sendiri
PS: U niih...dari rumah i ni...u terussss lepas tu u belok sana...lepas tu u ke sana ha! sampai punye.
HB: Hoh?

PS: Alaaaa battery hp dah habis!!
HB: Pegi la charge..
PS: Em...Waaan, tolong ambik kan charger....please wan pleaseeee!!
HB: Pegi la ambik sendiri!
PS: Em... tapi i pening kepala
HB: Dan dan terus pening....mana u letak charger?
PS: Ala...dekat tepi situ
HB: Tepi situ tu belah mana??
PS: Dekat situ jelah!! Tepi dinding situ!!
HB: Pehh

HB: Yana!! Mana u save boring convo tu? I nak print nih
PS: Ade la dalam laptop i!!
HB: Memang la dalam laptop tapi dekat mana?? Dekat file mana u buboh oi?
PS: Alaaa ade la dekat situ!! Ishh u nihhh!!
HB: Situ tu mana?? Berejam dah mencari ni
PS: Ade dekat situ punyee dekat situ jelah i letak
HB: Ok macam ni...u save dekat desktop ke dekat dalam drive D?
PS: alaaaa xtau lah Wan!! Dekat situ jelah i save kan poon
HB: Setan!!!



23 comments:

aYaNg FaDzALiNa said...

hahahaha.....i got it...ada jg member yg gtu...bila jd guide utk drvg tunjuk arah kanan tp sebut kiri...then bila tnya smpg mna bgtau smpg tu sdgkn kt dpn tu ade 3 simpang...haiyaaa

ashiera said...

setan nice hahahaha

zarifahmr said...

kah kah kah

memang elok sangat dikahwinkan berdua ni. :'D

Hana said...

Hohoho. Susahnya kalau ada kawan cenggitu... O.O

Mieraa Handayani said...

Hahaha..
Perempuan memang mostly ada penyakit macam nieh kot..

C++ said...

Bhai HentakBelipat...

Lu kena bagi dier minum air kolah 7 masjid... kena cari air kolah yang airnya berlumut hijau.... hahaha

Cik Effie said...

Hahha. Typical perempuanlah pakcik oitt.. Sejak azali girls akan bagi general punya directions. So pepandailah korang cari.

sue. said...

hahahahahahahhahahahahahaha

♥ cik kieranaa ♥ said...

hahaha. kelaka lah PS neh. saba jela!
swit je korg ni.

akuiwana said...

nanti kalau dh kawen tanya mana anak?'alaaa kat situuuu' hahaha

AKU CHUN said...

ikut je arahan tu.
Perempuan tak pernah salah! hahha.

Fear'Ara said...

hahahah.. i got it .. pernah experience .. hahahah .. very the geram sometimes ..

come and visit mine here...
http://kimchiwith-love.blogspot.com

naim iman said...

sindrom ni memang lawk dan menyakitkan hati. hahaha

menn said...

Saya pun xtau beza kiri kanan (- -")

But btw,korang match la,sorang buta jalan,sorang bengwatsoever (xingat term hb tu)

Shida Idris said...

hakhak, peti suara sebijik macam i. selalu kena marah ngan laki n adik-adik mak pasal kiri dan kanan. hakhak

Anonymous said...

huhh...kalo aku sentap balak sndiri ckp bengap/setan kat awek sndiri

the awesome trio said...

adoiiii conversation gila. hahah

Anonymous said...

hahaaa lawak gilah lah korg..
mmg tbaek hikhikk (gaya boboiboy)

*wan, jgn ksr sgt bhse ngan yana, cian dia.. kalo kite, terasa gak wpon ngah gelak2 hehe

Kniedaz said...

gelak tak hengat...akak kalau nak bagi direction kat anak2 selalu jadi lost...kadang2 bagitau "ambikkan sapu tangan adik kat ...kat...ala...kat peti ais" Hoh..tu kira camna tu?

Nur Ezqy said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:

http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahaha...

macam2 la korang berdua ni... tapi tu yang sweetnya tentang korang ni

Nurul Izzah Razaman said...

Hahahahahahhahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Nak mampus nie kawan cm nie...apa benda.