Thursday, January 3, 2013

Perangai Pelik 48: Beauty

Masuk hari ini dah lebih sebulan aku menjawat jawatan suami dan kini aku lebih steady. Aku dah steady suruh Petisuara buat kopi pagi dan goreng tempe untuk vitamin aku.

Tapi, sejak baru baru ini, aku tak berapa nak steady. Perangai Petisuara buat aku goyah dan juga terumbang ambing. Bila aku tanya tanya orang, diorang cakap ini lah dinamakan BEAUTY OF PREGNANCY.

(situasi satu)
PS : Alaaa mane kad atam i...dah hilang!
HB: U bia betul?
PS: Hilaaang! macam mana nak beli stok ni alaaaa
HB: U bia betul??
PS: Ape yang betul nye u ni! dah hilang mane la i tau betul ke tak!
HB: U bia betul???
PS: U nak kene ke ape!
HB: Uish, baru 5 minit tadi u bagi dekat i kad atam u kot...ape bende yang hilang nye?
PS: alaaa ish! itu dinamakan PREGNANCY BRAIN!!
HB: huyoo

(situasi dua)
PS: b... i lapa gile ni
HB: pergh...bukan baru tadi kite baru makan nasi ayam penyet ke?
PS: tapi i lapa gileee
HB: ok nak makan ape?
PS: tak tau.....tapi lapa gile
HB: subway ok?
PS: yeay...lapa....

(10 minit kemudian)

PS: b... i lapa gile ni
HB: pergh...bukan baru tadi u baru makan nasi ayam penyet dan subway ke?
PS: tapi i lapa gileee
HB: ok nak makan ape?
PS: tak tau.....tapi lapa gile
HB: roti telor ok?
PS: yeay...lapa....

(10 minit kemudian)
PS: b... i lapa gile ni
HB: woi!! ini apasal ni? apasal ini? bukan baru tadi u baru makan nasi ayam penyet, subway dan roti telor ke?
PS: u nih!! ini dinamakan PREGNANCY STOMACH!!
HB: perghhhh
PS: lagipun dalam perut ni HB junior...memang la macam raksasa nafsu makan i
HB: perghhhh

(situasi tiga)
PS: b...jom tengok dvd 'aku terima nikahnya'
HB: perghhhhh cerite mende tu?
PS: alaaa
HB: okey okey....
PS: b......
HB: ye....uish! u ni kenape dah banjir nih? scene ni bukan sedih pun. Mamat tu kene langgar kan, bukan sedih tapi thrill.
PS: tak boleh tahan air mate......
HB: saba saba..nah tisu
PS: waaaaaaaa! u cakap macam tu lagi sedih...nangis lagi!
HB: jangan la nangis sangat..nanti pening
PS: emmmm u cakap macam tu lagi nak nangiss......
HB: ok..ok tak cakap dah
PS: tapi tengok muke u pun dah nak nangis lagi!!! waaaa!!!
HB: Hoi!! ape bende ni? apasal dengan muke i? kacak sangat ke sampai terharu?
PS: u nih!! ini dinamakan PREGNANCY SADNESS!!
HB: perghhhh


ini adalah seberapa sebab peranan aku sebagai suami agah goyah. Dashat dashat.

Pssst: dalam cerita 'aku terima nikahnya'...ada scene yang hero cakap 'kalau kita betul dapat rasakan apa yang kita rasa...kita pasti akan dapat rasakan apa yang kita rasa' pada heroin.
Ape kebende entah yang hero ni nak sampaikan? Kalau aku jadi heroin masa, nescaya aku bagi backhand terus.....cakap berbelit macam ular.

33 comments:

tia said...

hahaha tergelak sesorang. fighting PS!! lebih bykkan tempe hb!! jaga isteri baik2 :)

fiqkbe said...

haha so sweet ;D

C++ said...

Bhai HentakBelipat...

Nih nak citer yang lu orang bunting pelamin la yer.... hahahaha... tahniah.... hahahaha

farhana shamsuddin said...

warghh klu mcm tu tkt berat naik bnyak..huhuhuhu

oshinz said...

samalah! tak faham ape kejadahnya dialog yang nak disampaikan oleh dorang tu.

Siti Nadiah said...

LAWAK LA KORANG NI, MEMANG SANGAT PELIK. SELAMAT MENJADI BAPA YE & JAGA KAK PS BAIK2! PERGHHHHH !

cawanmerah said...

toksah backhand hero tuh.
debik skrip writer. meghapu sungguh ayat.

munamuni said...

kan. hentak belipat, vongoks kan dialog tu..

O'gosh Iskandar said...

hahaha...akak pun x paham apa yang hero tu cuba sampaikan...maybe akak pun akan membackhand hero tu kalau akak jadi heroin....

MrsDaniel said...

very funny la u both..hahaha :D

O'gosh Iskandar said...

Tu baru sikit tu dik....9 more months to come....lagi macam2....bertabahlah ye..

Kniedaz said...

hahahaha..kiut je..tapi HB kenalah sabar sikit..tu belum lagi part mengidam telur tembakul kehkehkeh..take care both of you

Pearl Kaz said...

Hahahahaha.. alhamdulillah.. setakat ni, sepanjang dah berbadan dua selama 4 bulan, takdela sampai mcm tu sekali... part lapar tu ye juge.. tp tak sampai la selang 10min nk mkn.. hahahaha

bella dela rosa said...

hahahahahhahaha lawak gilee!!!

a.m.e.l.i.a.t.i said...

perempuan mengandung mmg mcm tu HB.. kene sabar byk-byk. itu kira okay lagi tu, die cume manja aje. ada bini mase mengandung nak marah-marah je. tgk muke suami pun meluat, menyampah sume.

Alfi Kasran said...

banyak bebenor rasa,kot bagi siakap 3 rasa best jugak -.- .Sabor HB,tak lama,9 bulan je.hihihi.Good luck!

Tyka Syazawanie said...

hua3x . laa , kelakar la kak PS dgn HB nie ... sweet and very funny both of you . xsbar tnggu HB&PS junior / cala junior

D Yatie said...

hahahahaha. okay! tergelak besar. hihi. comel! :) selamat bersabar ye.. ;)

NanyFadhly said...

Perghh..selama ni jadi silent reader jer. Tapi yg ni kena komen sebab lawak weh. Hahaha.....hahahaha....hahahaha...

Akak dah anak 3 ni ha..mcm tu la peel ibu mengandung. Layankan ajer yer HB. Jangan nak ngelat2..perghhh..ayat dlm aku terima nikahnya tu mmg ntahape2...backhand kan ajer..ops! hahahaha..adoii..fenin...

aishah amin said...

hahahahahaha!! mmg lawak kan! sebab i pun tgh lalui bende yg lbh kurg sama. enjoy every moment of it okay!! :)

lyly yana said...

Okay serius kelakar.

dayanaazhar:) said...

yeay lapar hahahaha......

anakcikbob said...

ok fine.rasa bersyukur di situ.
aku rasa bersyukur sebab aku yang bakal pregnant bukan laki aku.
hahaha..

shila said...

perghh..hahaha..sabar ye HB...jaga PS baik2....

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Hahaha...dh kata HB junior gitu la ghupenya haha

mama leen said...

hadoi... lawak gila kot.. sabo HB.. org mengandung mmg camtu.. try ngandung skali, baru tau macamna.. haha

shazika said...

hahahha..klakor la korg :)

nurul said...

hahahhahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

cik nur said...

hehehehe kelakar jgak eh kerenah isteri megandung hehehe

AmirahSM said...

hahahahahha..lawak!

Anonymous said...

Seriusly lawakkk kayyy . Hahahah

syafiqah hazeera said...

hee sweet jep :p

merapu said...

Cerita Melayu mmg ssh nak phm kadang2, hee