Tuesday, April 26, 2011

Perangai Pelik bab 31: Pening


Kalau aku perhatikan betul-betul, ada satu benda yang aku tak berapa nak paham pasal Petisuara Kasut besepah dalam rak,bawah katil, dalam kereta, hatta dalam peti ais pun…ok aku paham. Beg tangan tak cukup satu nak dua, tiga, empat dan kalau boleh sambil jalan heret 5-6 beg sekali…itu pun aku paham. Satu benda aku tak boleh nak paham…

(Message)
H : Yana, kerja u dah settle ke camne ?
P : i tak boleh nak buat kerja sangat wan…pening kepala sangat
H : pi la makan panadol..awat tiba-tiba boleh pening ?
P : tak tau…nak datang bulan kot
H : ok…simpati

(Dalam kereta )
H : Yana, budak-budak ni nak makan mekdi..amacam ?
P : tak tau….
H : ape yang tak tau ? u nak makan ape ?
P : tak tau !!tak boleh nak pikir…pening kepale
H : pulak….tadi orait ja
P : tak tau lah…makan lambat sape suruh !

(Dalam pasaraya)
H : Yana..lepas ni nak pi mana ?
P : tak tau…
H : ok kita pi muzium jom?
P : tak boleh nak pikir…pening pale
H : perghh…tadi kemain panjat sana panjat sini..elok ja
P : tak tau lah! ekon kedai ni kuat sangat..pening la !

(Lunch)
H : Lepas ni nak balik lab ke nak balik bilik terus ?
P : tak tau…pening pale
H : amende lu ni…memanjang pening
P : panas kan..pening lah !
H : ok nanti i beli akuarium..u boleh berenang-renang dalam tu..sejuk sikit
P : Fine!


Itu belum kena hujan atas kepala, itu belum kerja banyak tak larat nak fikir, itu belum pening sebab contact-lense dah sampai tarikh luput dan itu belum sebab pening sebab memang pening.

Macam mana sekarang ni..macam mana ?

40 comments:

meowwmania said...

penin pulak baca hehe..

Fyqa said...

haha. try chill je. hekk

.::WaNiE::. said...

kehkehkehkehkehkeh

tumpang ketawa

eiffel said...

org kata org yg slalu penin ni tnda drh tgi..cer cek.

sha a.s said...

ahaha....yana yana....mcm²......

sue. said...

HAHAHAHAHA...yana yana...klaka lah die tu..comel je..hahahaha

Liyana said...

cube longgarkan sket pin tudung @ shawl tu..kalu ketat sgt pun leh pening pale..

waney is super skinny said...

pening banyak keje..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

rs nk termeninggal je statement yg AKUARIUM...kot laa nk bwk p AKUARIA ke syok sikit...heheh...

sherah said...

hahaha pergh aku rindu korang post entry2 macam ni XD

marina anakcikbob said...

sabor jela.. hahaha..

melle amir said...

pening pelbagai peringkat

alien said...

oooh
aku pun da pening

Lizzie Yasmin said...

alasan paling cute lar tue.. PENING PALA.. hahaha

- GC - said...

jangan pening masa atas pelamin nnti dh laaa.. haha

cikpia said...

pompuan memang banyak berpikir.... so pening tu biasa la...... he he.....

arabella said...

hehe comel je, klu kite slalu penat =)

cEro said...

woah! aku rase ko kena bukak kilang panadol...
ada unlimited stock nanti..heheh

ayaa alyy said...

haha. kesian yana. layan kn jea lahhh :P

cik nur said...

standby ler ubat panadol dgn minyak cap kapal untuk bg dia rasa nyaman ckit mesti dia boleh fikir punya dah hehehe

hanaahmad said...

aiyo..ana fenin la fenin..fenin..minum air masak byk2.

s.u.h.a said...

perempuan mmg selalu pening :)

Amalina said...

die malas nak fikir, kau buat je keputusan..

eyjalukman said...

yg baca pun jd pening . haha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

aku pon penin baca

beli akuarium kat aku sejibik...

OrenLimau said...

hahaha...kak yana byk pening ni.hehe.
sian die...

aku baca pun lagi pening.
idea akuarium HB mcm best.haha

grOundnUt said...

adesss..faktor cuaca la kot punca pening pale ni bro..^^'

Nadzirah said...

akhirnya, si pembaca yang pening. hehe.. ~

Encik Psychopath said...

malas pk tu.

cik helena said...

HAAHAHAHAHAH!

OK TU JE.

hentakbelipat said...

kalau korang nk tau..selain cekedis..petisuara juga menjadika panadol sbgai gula2 beliau

Far8 budak baik said...

aku pulak yang pening
bace entry ni..
hahaa..
terjun bangunan je trus hihi gurau

ghost writer said...

hadap jer...

bila dua-dua pening tau lah baiknya kat mana ye dak....

Nanie Hussin said...

haha..yana saje tau mengade! but wan mcm sabar je nak layan kan..sweet je:p

chummy cliche said...

cepat kak yana back up diri anda.. hihi... pening tu alasan malas buat keptusan kot

a's said...

ce jmp doktor,check apa yang patut..itulah pentingnya sciences education :P

cik fara @ fanadz said...

hehehe.perempuan nak lelaki pikirkan n buat keputusan jugak sekali sekala [merujuk kpd diri sendiri yg asik kene buat keputusan nak makan mana]

Sca Ndx said...

ahahaha.
pening lah awk.
awk jela fikir ok?

Whoda said...

hahahaaa....poning poning~
da xtaw nak pilih yg mane kot... =p

cik-terompah said...

petisuara telah mensaiko ko.. well done petisuara! i like.. hahaha